Uw woning verhuren

Opstellen verhuurdossier:

Ons verhuurteam overlegt samen met jou hoe we de verhuur van jouw eigendom zullen uitvoeren. Er wordt gekeken naar het volledige plaatje waarbij er op een vlotte en efficiënte manier een overeenkomst wordt gevonden met de ideale, nieuwe huurder. Elke nieuwe verhuuropdracht wordt daarom ook tot in de puntjes voorbereid. Ons team van verhuur zal samen met jou bekijken welke informatie over het pand reeds aanwezig is en welke belangrijke documenten er nog moeten aangevraagd worden. Na een eerste afspraak adviseren zij een marktconforme huurprijs. Eénmaal de voorbereidende werken klaar zijn, start de zoektocht naar een nieuwe huurder.  

Verhuur organiseren:

De verhuur van uw pand wordt bekend gemaakt via elk medium dat voorhanden is, zowel online als offline. Hierdoor krijgen we een maximale toestroom aan kandidaten zodat een nieuwe huurder snel kan gevonden worden. We organiseren persoonlijke bezichtigingen waarbij we de kandidaten ook kunnen leren kennen. We maken werk van een grondige screening van kandidaten, zodat we u met de ideale huurder in contact brengen.

Administratie en afsluiten huurcontract:

Een verhuurdossier brengt ook heel wat administratie met zich mee. Maar dat nemen we helemaal uit uw handen. Wij zorgen voor de opmaak van een waterdichte verhuurovereenkomst, alsook de registratie hiervan. Ook het doorgeven van bijhorende documenten zoals een huurwaarborg, de controle van de brandverzekering en het organiseren van de plaatsbeschrijving behoren tot ons takenpakket. De meteroverdracht en de sleutels overhandigen is dan de laatste stap in dit verhuurproces. Zodra dit alles is afgehandeld, bezorgen we u een volledig dossier, zodat u de verdere opvolging kunt doen. Wenst u ook de verdere opvolging via Liv’it te doen, dat kan via onze service Rentmeesterschap. 

Maak kennis met ons verhuurteam

Contacteer ons