Een pand verhuren? Laat dat over aan een rentmeester

Veel verhuurders kennen het allemaal wel, een gebouw huren vraagt veel tijd en energie. Regel je de praktische kant van je opbrengsteigendom liever niet zelf? Dan brengt een rentmeester redding. Wanneer je het beheer van je vastgoedinvestering overlaat aan een rentmeester, dan horen de administratie en het financieel beheer tot het verleden. Ook de technische kant van het verhaal – alle klusjes laten opknappen bijvoorbeeld – behoort tot de taken die vallen onder het rentmeesterschap. Maar er is goed nieuws: Immo Liv’it Rentmeesterschap biedt jou dé oplossing!

Het is een opvallende tendens: er zijn almaar meer mensen in de regio van Leuven die investeren in vastgoed, maar amper de tijd hebben om de praktische zaken van de verhuur te regelen. Ze hebben nu al de handen vol met hun eigen huishouden. De verhuur van hun opbrengsteigendom zuigt dan alle overige vrije tijd op. Uit ervaring weten we bij Immo Liv’it dat velen onder hen liever geen huisbaas meer willen ‘spelen’, want ze zien het gebouw dat ze verhuren eerder als een belegging zoals bij de bank.
Op dat moment komt het rentmeesterschap als geroepen. Een rentmeester neemt al deze taken met plezier over. Op die manier verhuur jij je eigendom zonder kopzorgen. Collega Bert verduidelijkt: “We nemen alle administratie over die bij het verhuren van je eigendom komt kijken. Van de screening van geschikte huurders tot en met de overdracht van de sleutels. Ook de opvolging van de huur en kosten nemen we op ons, met ook de indexatie en rapportering ervan. Zo krijgt u alle huurgelden rechtstreeks gestort op uw eigen rekening.”
Eerste aanspreekpunt
Verhuur je zelf je panden, dan zal je vaak gecontacteerd worden door huurders met een probleemgeval. Met het rentmeesterschap worden wij het eerste aanspreekpunt voor de huurders van je opbrengsteigendom(men). Zo blijf je zelf gespaard van al deze zorgen.
“Stel dat er schade is aan je huurpand, dan zal de huurder met ons contact opnemen”, gaat Bert verder. “Eventuele herstellingen binnen een afgesproken budget regelen wij zonder de eigenaar te storen met deze lasten. Ook overleg met de verzekeringsmaatschappijen behoort tot het takenpakket.” Bovendien werkt Immo Liv’it samen met een betrouwbare partner voor het technische beheer om het pand in een perfecte staat te houden.
Verder zal een rentmeester bij Immo Liv’it op vraag aanwezig zijn of het opvolgen van grote werken of expertises. Maar ook een vertegenwoordiging op vergaderingen van de VME of voor een EPC-attest hoort tot de mogelijkheden.
Nieuwe app voor huurders
Om ook de huurders beter te begeleiden omtrent vragen over het huren van je pand, werkt Immo Livi’it met een vooruitstrevende applicatie. Daar kunnen huurders terecht met vragen vooraleer ze contact moeten opnemen met onze rentmeester.
“De applicatie zorgt ook voor een bijzonder vlotte communicatie tussen ons en de huurders. Zo is de nodige informatie over bijvoorbeeld de huurovereenkomst en het pand altijd beschikbaar. Dit is vastgoedbeheer 2.0 en maakt alles veel efficiënter dan voorheen,” aldus rentmeester Luc.
Hoger rendement
Je merkt het, door de strikte opvolging van een rentmeester zal je een hoger rendement verkrijgen uit je vastgoedinvestering. Leegstand van het pand wordt absoluut vermeden en geeft je wederom minder kopzorgen. Al het bovenstaande geeft je een garantie voor een uitstekend rendement.

Verhuur je je eigen huurpand, maar heb je toch interesse in een samenwerking met onze rentmeester? Neem dan snel contact met ons op. We nodigen je graag uit op ons kantoor voor een goed gesprek hoe we je kunnen helpen.

Terug naar overzicht